Preskoči na glavni sadržaj

Odabrani kandidati za međunarodni program umrežavanja i obuke filmskih montažera i dizajnera zvuka FOCUS

Stručnjaci iz područja filmske montaže i dizajna zvuka odabrali su po četvero filmaša iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji će sudjelovati na drugom međunarodnom programu obuke i umrežavanja FOCUS, koji se održava u sklopu 14. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok - Isola Cinema u Sloveniji. Program traje od 6. do 9. lipnja. 

Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. svibnja, prijavilo se 40 montažera i dizajnera zvuka iz Italije, Hrvatske i Slovenije. Za sudjelovanje na programu FOCUS odabrano je njih 12, po četvero iz svake zemlje. Kandidati će sudjelovati u četverodnevnom programu obuke i umrežavanja u Izoli. 

Sudionici iz Hrvatske su filmski montažeri Dunja Sikirić i Tomislav Stojanović te dizajneri zvuka Luka Gamulin i Viktor Grabar. Sudionici iz Italije su filmske montažerke Martina Marafatto i Martina Zamolo te dizajneri zvuka Massimiliano Borghesi i Eric Nardin. Sudionici iz Slovenije su filmski montažeri Tina Lagler i Saša Škulj te dizajneri zvuka Vincent Laurence i Dejan Stojčič.

Stručni odbor koji je odabrao kandidate sastoji se od glavnog selektora festivala Kino Otok - Isola Cinema, Varje Močnika, dizajnera zvuka i predsjednika Slovenskog društva postprodukcijskih umjetnika Julija Zornika, filmske montažerke i potpredsjednice Slovenskog društva postprodukcijskih umjetnika Olge Toni

Program FOCUS namijenjen je široj stručnoj javnosti, stoga će dio programa biti otvoren za posjetitelje s PRO akreditacijom. Oni će, tako, imati prilike sudjelovati u aktivnostima koje vode renomirani filmaši poput Dragana von Petrovića, montažera i redatelja dokumentarnih filmova iz Srbije, dizajnere zvuka Julija Zornika i Paula Daviesa te redatelja Ratija Onelija koji će održati masterclass predavanje o svom nagrađivanom filmu Grad Sunca.

Sudionici programa će, također, imati priliku predstaviti svoje trenutne projekte i objasniti svoj pristup i viziju međunarodnim producentima, redateljima i ostalim filmašima.

Točan raspored svih događanja unutar programa FOCUS možete pogledati na službenoj stranici festivala Kino Otok - Isola Cinema

Program obuke i umrežavanja za filmske stručnjake na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije PRO Otok: FOCUS za filmske montažere i dizajnere zvuka u sklopu 14. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema (Slovenija) održava se u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Audiovizualnim fondom Friuli-Venezia Giulia (Italija), Slovenskim filmskim centrom, zavodom Motovila / Deskom Kreativne Europe Slovenije, MEDIA Deskom Kreativne Europe Torina (Italija), MEDIA Deskom Kreativne Europe Hrvatske, Udruženjem stručnjaka za postprodukciju Slovenije i Školom za zvuk iz Velike Britanije. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.