Preskoči na glavni sadržaj

Obrana i zaštita i Sin u natjecateljskom programu Sarajeva

Još dva hrvatska filma bit će prikazana u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala. Obrana i zaštita redatelja Bobe Jelčića bit će prikazana u natjecateljskom programu igranog filma, dok će Sin Ivana Sikavice biti prikazan u natjecateljskom programu kratkometražnog filma.

Uz šest hrvatskih naslova koji će biti prikazani u službenoj selekciji dokumentarnog filma, još će se dva hrvatska filma natjecati za nagradu Srce Sarajeva u ostalim natjecateljskim programima. U natjecateljskom programu igranog filma bit će prikazana Obrana i zaštita redatelja Bobe Jelčića u produkciji tvrtke Spiritus Movens. Radnja Obrane i zaštite odvija se u suvremenom Mostaru, a prati jedan dan u životu sredovječnog muškarca Slavka koji bi trebao ići na pogreb svome starom prijatelju Đulagi. Ali u njegovom rodnom gradu Mostaru ova jednostavna društvena obaveza može mu prouzročiti mnoge probleme sa susjedima ili čak s mjesnim političkim moćnicima. Glavne uloge u filmu odigrali su Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić i Rakan Rushaidat. Film je premijerno prikazan u programu Forum ovogodišnjeg Berlinalea, a njegova regionalna premijera bit će sljedeći tjedan na Festivalu igranog filma u Puli.

U natjecateljskom programu kratkometražnog filma bit će prikazan Sin redatelja Ivana Sikavice. Film govori o odnosu oca i sina, a pokušava odgovoriti na pitanje može li ih jedan trening otrijezniti i ponovo povezati. Glavne uloge u filmu odigrali su Goran Radaković i Matija Čigir, a film je prikazan kao dio omnibusa Zagrebačke priče vol. 2 u produkciji Propeler Filma.

U okviru natjecateljskog programa u svim njegovim sekcijama ove godine prikazat će se ukupno 50 filmskih ostvarenja.Više informacija o natjecateljskom programu igranog filma potražite na ovoj poveznici, o programu kratkometražnog filma ovdje, a informacije o dokumentarnoj selekciji potražite ovdje.

Naslovne fotografije: Obrana i zaštita; Sin

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.