Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za razvoj scenarija i projekata TV djela u 2015. godini te za programe međunarodne suradnje 

Na danas održanoj 71. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća donesene su odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za komplementarne djelatnosti – programe međunarodne suradnje (rok 16. svibnja 2016.) te su usvojeni iznosi sufinanciranja predloženih projekata prema Javnom pozivu za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela u 2015. (rok 22. siječnja 2016.).

Nakon što je u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra 29. lipnja u dvorani Muller zagrebačkog kina Europa održana treća TV burza, na kojoj je urednicima i producentima vodećih nacionalnih televizija predstavljeno 38 televizijskih djela u fazi razvoja scenarija i razvoja projekta, Hrvatsko audiovizualno vijeće odobrilo je predložene iznose sufinanciranja predstavljenih projekata. Ukupno je odobreno 2.070.000,00 kuna, a detalje možete naći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za komplementarne djelatnosti u 2016. godini – programe međunarodne suradnje (rok 16. svibnja 2016.) pristigla je 51 prijava, a sufinanciranje je odobreno za njih 37 u ukupnom iznosu od 304.603,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 50. sjednica održana 30. kolovoza 2016. godine. Hrvatsko audiovizualno vijeće na 71. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vera Robić-Škarica, Nataša Petrović, Ivana Vukinovac Gelo, Jelena Drobnjak, Antonio Nuić, Silvestar Kolbas, Zrinko Ogresta, Mladen Burić, Nikola Francetić i Dino Paškov, dok su na 50. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Sanja Ravlić, Tomislav Mršić, Dean Šoša, Boris Poljak i Teodor Celakoski

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.