Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za razvoj scenarija i projekata te manjinske koprodukcije za druge i treći rok odlučivanja u 2018. 

Na danas održanoj 2. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 2. sazivu donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva – kategorije: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih i razvoja scenarija dokumentarnih filmova (rok 12. srpnja) te poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 17. srpnja). 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 73. sjednica održana u ponedjeljak, 12. studenog 2018. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 2. sjednici odlučivalo je u sastavu: Mirna Supek - Janjić, Jadranka Islamović, Ivana Ivković, Antonio Nuić, Ivor Šiber, Zrinko Ogresta, Ivan - Goran Vitez, Silvestar Kolbas, Matko Burić, Lado Skorin, Vladimir Brnardić i Neven Hitrec dok su na 72. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Katarina Zrinka Matijević, Petra Zlonoga, Jaka Primorac, Saša Ban, Pavo Marinković, Boško Picula i Nenad Polimac.

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih filmova, rok 12. srpnja (2. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno 36 prijava, a sredstva su odobrena za četiri projekta u ukupnom iznosu od 280 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkih savjetnika (Nenad Polimac i Pavo Marinković) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija dugometražnih dokumentarnih filmova, rok 12. srpnja (2. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno 10 prijava, a sredstva su odobrena za četiri projekta u ukupnom iznosu od 100 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Katarina Zrinka Matijević) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za manjinske koprodukcije, rok 17. srpnja (3. rok odlučivanja), pristigle su ukupno 33 prijave, razmatrano je njih 31, od čega je za sufinanciranje predloženo njih sedam u ukupnom iznosu od 2. 250 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika (Boško Picula) možete pronaći na ovoj poveznici.

*Odluka o sufinanciranju u kategoriji za razvoj projekata dugometražnih dokumentarnih filmova donijet će se na sljedećoj sjednici AV vijeća.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.