Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za proizvodnju, razvoj scenarija i projekata te manjinske koprodukcije za prve i druge rokove odlučivanja u 2018. 

Na danas održanoj 96. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva – kategorije: poticanje proizvodnje dugometražnih i kratkometražnih igranih te dokumentarnih filmova (rok 3. svibnja), poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova (rok 12. travnja) te poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 26. travnja). 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 71. sjednica održana u petak, 6. srpnja 2018. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 96. sjednici odlučivalo je u sastavu: Tonko Weissmann, Lado Skorin, Matko Burić, Ivan-Goran Vitez, Zrinko Ogresta, Nikola Francetić, Branko Schmidt i Silvestar Kolbas dok su na 71. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Katarina Zrinka Matijević, Saša Ban, Sanja Kovačević, Petra Zlonoga, Ana Hušman, Jaka Primorac, Suzana Pandek (financijska savjetnica HAVC-a), Pavo Marinković, Nenad Polimac, Boško Picula, Mario Kikaš i Tomislav Šakić.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje dugometražnih igranih filmova, rok 3. svibnja, pristiglo je ukupno 39 prijava, a sredstva su odobrena za tri projekta u ukupnom iznosu od 10 600 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje kratkometražnih igranih filmova, rok 3. svibnja, pristiglo je ukupno 30 prijava, a sredstva su odobrena za pet projekata u ukupnom iznosu od 1 220 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv u kategoriji razvoja scenarija i razvoja projekata, rok 12. travnja, i kategoriji poticanja proizvodnje za dokumentarni dugometražni i kratkometražni film, rok 3. svibnja, pristiglo je ukupno 78 prijava, a sredstva su odobrena za 12 projekata u ukupnom iznosu od 2 505 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih filmova, rok 12. travnja, pristiglo je ukupno 67 prijava, a sredstva su odobrena za 11 projekata u ukupnom iznosu od 760 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za manjinske koprodukcije, rok 26. travnja, pristiglo je 25 prijava, od čega je za sufinanciranje predloženo njih šest u ukupnom iznosu od 1 725 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici.

*Odluka o sufinanciranju u kategorijama animiranog i eksperimentalnog filma donijet će se na sljedećoj sjednici AV vijeća.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.