Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za proizvodnju kratkometražnih igranih te razvoj animiranih i dokumentarnih filmova

Hrvatsko audiovizualno vijeće u petak, 28. listopada održalo je 75. sjednicu na kojoj je donijelo odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje proizvodnje audiovizualnih djelatnosti za kratkometražni igrani film (rok 20. lipnja 2016.) te za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih i dugometražnih dokumentarnih filmova (rokovi 18. travnja i 11. srpnja 2016.).

Na rok poziva za proizvodnju kratkometražnih igranih filmova pristiglo je 40 prijava, od čega su za sufinanciranje odobrena četiri projekta (jedan u fazi postprodukcije) u ukupnom iznosu od 910.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici

U kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih filmova odluke su donesene za dva roka poziva – 18. travnja i 11. srpnja 2016. godine.

Za rok u travnju pristigle su tri prijave za razvoj scenarija, a sufinanciranje je odobreno za jednu prijavu u ukupnom iznosu od 32.000 kuna. Prijava za razvoj projekata nije bilo. 

Za rok u srpnju pristigle su dvije prijave za razvoj scenarija i tri prijave za razvoj projekata, a za sufinanciranje su odobrene dvije prijave – jedna za razvoj scenarija u ukupnom iznosu od 32.000 kuna, te jedna za razvoj projekta u ukupnom iznosu od 110.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.

U kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih dokumentarnih filmova odluke su također donesene za dva roka poziva – 18. travnja i 11. srpnja 2016. godine. 

Na rok u travnju pristiglo je 19 prijava za razvoj scenarija i sedam prijava za razvoj projekata, a za sufinanciranje su odobrene četiri prijave za razvoj scenarija u ukupnom iznosu od 140.000 kuna, te četiri prijave za razvoj projekata u ukupnom iznosu od 415.690 kuna. 

Za rok u srpnju pristiglo je 11 prijava za razvoj scenarija i šest prijava za razvoj projekta, a za sufinanciranje je odobreno šest prijava za razvoj scenarija u ukupnom iznosu od 210.000 kuna te jedna prijava za razvoj projekta u ukupnom iznosu od 135.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 54. sjednica održana 28. listopada 2016. godine. Hrvatsko audiovizualno vijeće na 75. sjednici odlučivalo je u sastavu: Ivana Vukinovac Gelo, Dana Budisavljević, Vera Robić-Škarica, Branko Matutinović, Dinko Majcen, Zrinko Ogresta, Nikola Francetić, Dino Paškov, Branko Schmidt, Slivestar Kolbas i Tonko Weissmann, dok su na 54. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali: Jelena Paljan, Ivana Fumić, Sanja Ravlić, Ana Marija Simić, Dean Šoša, Boško Picula i Miroslav Sikavica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.