Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za proizvodnju eksperimentalnih i kratkometražnih igranih filmova (rok 27.3.2015.)

Na danas održanoj 63. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, donesene su odluke o utvrđivanju liste prioriteta i raspodjele sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela – kratkometražni igrani i eksperimentalni film (rok 27. ožujka 2015.) te za komplementarne djelatnosti – programe međunarodne suradnje i programe naknadno prijavljene sukladno čl. 59 Pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva.

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 43. sjednica održana u četvrtak, 2. srpnja 2015. godine.

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 63. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vera Robić-Škarica, Ivana Vukinovac Gelo, Nataša Petrović, Dino Paškov, Nikola Francetić, Mario Sablić, Damir Vujinović, Hrvoje Mabić i Mladen Burić, dok su na 43. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Mima Simić, Ivana Fumić, Sanja Grbin, Slaven Zečević, Teodor Celakoski, Juraj Lerotić i Igor Prassel

Na poziv za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela – kratkometražni igrani film, prijavljeno je 44 projekata, a sredstva su odobrena za pet prijava, u ukupnom iznosu od 1.496.240,50 kuna. Tablicu odobrenih projekata uz obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici.  

Na poziv za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela – eksperimentalni film, prijavljeno je 16 projekata, a sredstva su odobrena za dvije prijave, u ukupnom iznosu od 270.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata uz obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici.

Za programe međunarodne suradnje (rok 15. svibnja 2015.) sredstva su odobrena za 30 prijava u ukupnom iznosu od 242.113,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici.

Za programe naknadno prijavljene sukladno čl. 59 Pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva sredstva su odobrena za jednu zaprimljenu prijavu, u iznosu od 15.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.