Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za proizvodnju dokumentarnih filmova za prvi rok 2016. godine

Hrvatsko audiovizualno vijeće je na danas održanoj 72. sjednici donijelo odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje proizvodnje audiovizualnih djelatnosti za dokumentarni film (rok 20. lipnja 2016.).

Na ovaj rok poziva pristigle su 43 prijave - 24 za dugometražni i 19 za kratkometražni dokumentarni film.

U kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma za sufinanciranje je predloženo osam projekata, od čega jedan u postprodukcijskoj fazi, u ukupnom iznosu od 2.949.750,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.  

U kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma za sufinanciranje je predloženo devet projekata, od čega jedan u postprodukcijskoj fazi, u ukupnom iznosu od 1.143.000,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici.  

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 51. sjednica održana 13. rujna 2016. godine. Hrvatsko audiovizualno vijeće na 72. sjednici odlučivalo je u sastavu: Zrinko Ogresta, Nataša Petrović, Dino Paškov, Nikola Francetić, Hrvoje Krstulović, Željko Sarić, Darko Vidačković i Dinko Majcen, dok su na 52. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Ivana Fumić, Ana Marija Simić, Dean Šoša, Teodor Celakoski, Boško Picula i Miroslav Sikavica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.