Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za manjinske koprodukcije (rok 31.10.2014.) i za programe međunarodne suradnje

Na danas održanoj 55. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, donesene su odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji poticanja filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 31. listopad 2014.), te prema Javnom pozivu za komplementarne djelatnosti, za programe međunarodne suradnje (rok 14. studeni 2014.). 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 36. sjednica održana jučer, 13. siječnja 2015. godine.

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 55. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vera Robić-Škarica, Tatjana Lacko, Olinka Vištica, Daniel Kušan, Silvestar Kolbas, Hrvoje Krstulović, Dino Paškov, Damir Vujinović i Tonko Weissmann, dok su jučer na 36. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Sanja Ravlić, Mima Simić, Slaven Zečević, Juraj Lerotić, Tomislav Mršić i Igor Prassel

Na poziv za poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom ukupno je pristiglo 19 prijava, a sredstva su dobila tri projekta, te im je ukupno dodijeljeno 1.350.000,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici.  

Na sjednici su odobrena i sredstva po Javnom pozivu za komplementarne djelatnosti - programe međunarodne suradnje (rok 14. studenog 2014.), a popis odobrenih prijava možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici

Također, vijeće je na današnjoj sjednici donijelo odluku o raspisivanju Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini u kategorijama: poticanja proizvodnje audiovizualnih djela, poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova, poticanja filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom, kao i odluku o raspisivanju  Javnog poziva za poticanje komplementarnih djelatnosti, za programe međunarodne suradnje za 2015. godinu. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.