Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati za koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 10.7.2015.)

Na danas održanoj 66. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, donesene su odluke o utvrđivanju liste prioriteta i raspodjele sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela – za koprodukcije s manjinskih hrvatskim udjelom (rok 10. srpnja 2015. godine).

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 46. sjednica održana u ponedjeljak, 21. prosinca 2015. godine.

Hrvatsko audiovizualno vijeće na danas održanoj 66. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vera Robić-Škarica, Ivana Vukinovac Gelo, Zrinko Ogresta, Nikola Francetić, Branko Schmidt, Dino Paškov, Tonko Weissmann i Silvestar Kolbasdok su na 46. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Mima Simić, Ivana Fumić, Saša Vojković, Sanja Grbin, Slaven Zečević, Teodor Celakoski, Dean Šoša i Juraj Lerotić

Na poziv za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela – za koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom, rok 10. srpnja 2015. godine, prijavilo se 18 projekata, a sredstva su odobrena za četiri prijave, u ukupnom iznosu od 1.012.000,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici

Također, na 66. sjednici AV vijeća donesena je odluka o raspisivanju Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini u kategoriji razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela, te odluka o raspisivanju Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2016. godini u kategorijama: poticanje proizvodnje audiovizualnih djela; poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova; poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom. AV vijeće je također prihvatilo preliminarni godišnji izvještaj za 2015. te preliminarni plan realizacije Nacionalnog programa za 2016. godinu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.