Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati natječaja za dugometražni igrani film

Hrvatsko audiovizualno vijeće na svojoj je sjednici održanoj 14. studenog 2008. usvojilo listu projekta dugometražnih igranih filmova koje su umjetnički savjetnici za igrani film: Stjepan Čuić, Darko Lukić i Krsto Papić preporučili za realizaciju.

Umjetnički savjetnici razmatrali su 71 scenarij u tri kategorije (dugometražni igani, debitantski dugometražni igrani i koprodukcije), a za realizaciju je odobreno ukupno 17 projekta od kojih čak 8 debitantskih filmova, među kojima i dva filma koje potpisuju redateljice: Ivona Juka i Biljana Čakić - Veselič.

Ovakav velik broj debitantskih filmova umjetnički savjetnici obrazložili su na sljedeći način: Scenariji pristigli u kategoriji debitantskog filma bili su znatno zanimljiviji, svježiji, životniji i originalniji, autorice i autori su u toj skupini tematski pokrili vrlo širok spektar u rasponu od komedije, preko psihološke i obiteljske drame, ratnog filma, dječjeg filma, akcijskog filma i horora i pokazali zanimljivije iskorake i nove pristupe koji mogu značajno osvježiti hrvatsku filmsku produkciju (...)

Rezultate možete pogledati ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.