Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Javnog poziva za razvoj scenarija i projekata TV djela u 2018. te manjinske koprodukcije (rok 11.7.2019.) i međunarodne suradnje (rok 10.9.2019.)

Na danas održanoj 17. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 2. sazivu donesene su odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnim pozivima za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva - kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela (rok 17. siječnja 2019.) te za poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 11. srpnja 2019.) kao i za programe međunarodne suradnje (rok 10. rujna 2019.). 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 78. sjednica održana u ponedjeljak 14. listopada 2019. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 17. sjednici odlučivalo je u sastavu: Jadranka Islamović, Vanja Sremac, Mirna Supek - Janjić, Ivana Vukinovac Gelo, Daniel Kušan, Fran Juraj Prižmić, Matko Burić, Goran Mećava, Damir Vujinović, Branko Schmidt, Vladimir Brnardić, Tonko Weissmann i Antonio Nuić dok su na 78. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Sanja Kovačević, Snježana Tribuson, Katarina Zrinka Matijević, Tomislav Šakić, Dušan Gačić, Slaven Zečević, Boško Picula i Saša Ban

Na Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2018. godini u kategoriji poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela (rok 17. siječnja 2019. godine) stiglo je ukupno 85 prijava, a sredstva su odobrena za pet projekata (samo u kategoriji razvoja projekata serijskih televizijskih djela) u iznosu od 430.000 kn. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Sanja Kovačević) možete pronaći na ovoj poveznici

Na rok Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva za koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom (1. rok odlučivanja, 11. srpnja 2019. godine) pristigle su 33 prijave, od čega se razmatralo njih 27, a za sufinanciranje je predloženo njih devet u ukupnom iznosu od 3.000.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika (Boško Picula) možete pronaći na ovoj poveznici

Na četvrtom roku Javnog poziva za komplementarne djelatnosti – programi međunarodne suradnje (rok 10. rujna 2019. godine) sredstva su odobrena za 32 progama u iznosu od 265.106,23 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći na ovoj poveznici. Umjetnički savjetnici za komplementarne djelatnosti su Tomislav Šakić, Slaven Zečević i Dušan Gačić.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.