Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Javnog poziva za manjinske koprodukcije (rok 26. listopada 2017.) i komplementarne djelatnosti u 2018.

Na danas održanoj 91. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva – kategorija: Poticanja filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom u 2017. (rok 26. listopada.2017.) i prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2018.

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 66. sjednica održana u petak, 9. veljače 2018. godine. Hrvatsko audiovizualno vijeće na 91. sjednici odlučivalo je u sastavu: Sanja Zanki, Branko Matutinović, Lado Skorin, Branko Schmidt, Josip Popovac, Zrinko Ogresta i Željko Sarić.

Na 66. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali su: Sanja Kovačević, Jaka Primorac, Suzana Pandek (financijska savjetnica HAVC-a), Mario Kikaš, Tomislav Šakić, Marko Njegić, Miroslav Sikavica, Neven Hitrec i Boško Picula.

Na rok Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva za koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom (4. rok odlučivanja, 26. listopada 2017. godine) pristiglo je 27 prijava, a za sufinanciranje je predloženo njih tri u ukupnom iznosu od 2.025.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici

Na poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2018. godini, pristiglo je 370 prijava, a sredstva su odobrena za 246 programa u ukupnom iznosu od 10.169.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata uz obrazloženje umjetničkih savjetnika (Jaka Primorac, Mario Kikaš i Tomislav Šakić) možete pronaći u prilogu s desne strane ili na ovoj poveznici

NAPOMENA: U kategoriji Programi audiovizualnih udruga i organizacija odluke će se donijeti na narednoj sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.