Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Javnih poziva za proizvodnju i razvoj za rokove raspisane 2018. godine

Na danas održanoj 7. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 2. sazivu donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva – kategorije: poticanje proizvodnje debitantskih dugometražnih i dugometražnih igranih filmova, kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova, kratkih igranih filmova, animiranih i eksperimentalnih filmova (rok za sve navedeno bio je 21. studenog) te za razvoj scenarija i projekata dugometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova (rok za sve navedeno bio je 11. listopada).

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 75. sjednica održana u srijedu, 6. ožujka 2019. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 7. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vanja Sremac, Ivana Ivković, Mirna Supek - Janjić, Ivor Šiber, Antonio Nuić, Damir Vujinović, Ivan - Goran Vitez, Neven Hitrec, Vladimir Brnardić i Matko Burić/Tonći Gaćina dok su na 75. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Ana Hušman, Petra Zlonoga, Katarina Zrinka Matijević, Sanja Kovačević, Nenad Polimac, Pavo Marinković, Saša Ban, Slaven Zečević, Tomislav Šakić i Dušan Gačić.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje debitantskih dugometražnih igranih i dugometražnih igranih filmova, rok 21. studenog (2. rok odlučivanja), pristigle su ukupno 32 prijave, razmatrana je 31, a sredstva su odobrena za 7 projekata u ukupnom iznosu od 21.100 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkih savjetnika (Nenad Polimac i Pavao Marinković) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova, rok 21. studenog (2. rok odlučivanja) pristigle su ukupno 42 prijave, a sredstva su odobrena za 10 projekata u ukupnom iznosu od 2.803 840 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Katarina Zrinka Matijević) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje kratkometražnih igranih filmova, rok 21. studenog (2. rok odlučivanja) pristiglo je ukupno 28 prijava, razmatrano ih je 26, a sredstva su odobrena za 4 projekta u ukupnom iznosu od 1.200 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkog savjetnika (Saša Ban) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje animiranih filmova, rok 21. studenog (2. rok odlučivanja) pristiglo je ukupno 19 prijava, razmatrano ih je 15, a sredstva su odobrena za 7 projekata u ukupnom iznosu od 1.805 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Petra Zlonoga) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje eksperimentalnih filmova, rok 21. studenog (2. rok odlučivanja) pristiglo je ukupno 15 prijava, razmatrano ih je 13, a sredstva su odobrena za 4 projekta u ukupnom iznosu od 510 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Ana Hušman) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih filmova, rok 11. listopada (3. rok odlučivanja) pristiglo je ukupno 56 prijava, a sredstva su odobrena za 5 projekata u ukupnom iznosu od 440 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničkih savjetnika možete pronaći na ovoj poveznici

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih dokumentarnih filmova, rok 11. listopada (3. rok odlučivanja) pristigle su ukupno 24 prijave, a sredstva su odobrena za 11 projekata u ukupnom iznosu od 850 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći na ovoj poveznici

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih filmova, rok 11. listopada 2018. (3. rok odlučivanja) pristiglo je ukupno 7 prijava, a sredstva su odobrena za 3 projekta u ukupnom iznosu od 150 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.