Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni Pravilnici o očevidnicima producenata, distributera i prikazivača

Na snagu su stupili Pravilnik o Očevidniku producenata, Pravilnik o Očevidniku distributera i Pravilnik o Očevidniku prikazivača, objavljeni 5. siječnja 2022. u Narodnim novinama broj 2/2022.

Predmetnim pravilnicima uređuju se sadržaj, način vođenja, postupak i rokovi upisa u očevidnike, sukladno Zakonu o audiovizualnim djelatnostima (NN 61/18, dalje: Zakon).

Obvezu upisa u očevidnike imaju sve osobe koje obavljaju djelatnosti proizvodnje audiovizualnih djela, prometa audiovizualnim djelima i javnog prikazivanja audiovizualnih djela, sukladno Zakonu.

Prijava za upis podnosi se najkasnije u roku od 15 dana prije početka obavljanja djelatnosti, a producenti, distributeri i prikazivači koji su u vrijeme donošenja pravilnika već upisani u očevidnike, obvezni su ažurirati svoje podatke u roku od 60 dana od objave pravilnika u Narodnim novinama, odnosno do 7. ožujka 2022. godine. 

Prijave za upis u očevidnike moći će se podnijeti od ponedjeljka 17. siječnja 2022. putem Korisničkog portala HAVC-a.

Pravilnici o očevidniku producenata, distributera i prikazivača nalaze se na OVOJ poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.