Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeni polaznici RE-ACT radionice namijenjene dokumentarnim projektima u razvoju

Objavljeni su projekti i polaznici RE-ACT radionice koja se ove godine po prvi put održava u sklopu Ex Oriente Film radionice namijenjene redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe. Od 18 prijavljenih projekata, izabrano je njih pet, među kojima je i Velebit redatelja Nevena Hitreca.

Odabrani kreativni timovi ove će godine razvijati svoje projekte pod vodstvom Rade Šešić, sudjelovati na plenarnim sjednicama te individualnim konzultacijama s raznim stručnjacima Ex Oriente radionice

Od 18 prijavljenih na RE-ACT radionicu, odabrani su sljedeći projekti:

  • Velebet redatelja Nevena Hitreca, nastao u produkciji Jure Bušića (Jaka produkcija), Hrvatska
  • The Jungle redatelja Cristiana Natolija, nastao u produkciji Chiare Toffolo (Tesla production), Italija
  • On the other side of cornfields redatelja Mihe Mohoriča, nastao u produkciji Tine Glavič Novak (Sagar produkcija), Slovenija

Zahvaljujući novoj suradnji s Austrijskim filmskim institutom i Filmskim centrom Srbije, RE-ACT će po prvi puta ugostiti i kreativne timove s projektima iz ove dvije zemlje, i to: 

  • Keutschach redateljice Andrine Mračnikar, nastao u produkciji Jürgena Karaseka (Soleil Film GmbH), Austrija
  • Warm film redatelja Nikole Ljuce, nastao u produkciji Nataše Pavlović (Pogon), Srbija

Osim pet dokumentarnih filmova, RE-ACT je ove godine odabrao i deset sudionika koji će moći pohađati sva predavanja stručnjaka Ex Oriente radionice. 

RE-ACT radionica održat će se od 19. do 21. lipnja u Trstu, a više detalja pronaći ćete na službenoj stranici.

RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje dugometražnih filmova svih rodova.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.