Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen trailer za film Samo kad se smijem Vanje Juranić

Dugometražni igrani film Samo kad se smijem redateljice Vanje Juranić svjetsku će premijeru imati u sklopu natjecanja hrvatskog filma na ovogodišnjem, 70. Pulskom filmskom festivalu. Film je realiziran u produkciji Maxima filma (Hrvatska) i Biberche productions (Srbija), a producenti su Damir Terešak i Nikolina Vučetić Zečević.

Radnja filma prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćeri, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Glavne uloge u filmu nose Tihana Lazović i Slavko Sobin, a tu su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Nadine Mičić, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, Stojan Matavulj, Ivan Čuić, Stipe Radoja i Filip Radoš.

Redateljica Vanja Juranić potpisuje i scenarij, uz Elmu Tataragić. Direktor fotografije je Danko Vučinović, montažerka Vanja Juranić, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Lidija Sertić, a majstorica maske Jasmina Lilić. Za oblikovanje zvuka zadužen je bio Ivan Zelić, a originalnu glazbu za film skladala je Janja Lončar

Producenti filma su Damir Terešak (Maxima film) i Nikolina Vučetić Zečević (Biberche productions). 

Samo kad se smijem publici će se prvi put predstaviti na Pulskom filmskom festivalu, u Istarskom narodnom kazalištu, 19. srpnja u 19 sati.

Vanja Juranić (1974.), hrvatska je redateljica, scenaristica i montažerka te članica Društva hrvatskih filmskih redatelja. Njezin scenarij za kratki igrani film Vidimo se u Sarajevu odabran je za Sarajevo grad filma 2008. godine, a film nastao po njemu prikazan je na raznim međunarodnim filmskim festivalima. Njezin prvi dugometražni dokumentarni film, Jesam li sretna? premijerno je prikazan na ZagrebDoxu 2011., gdje dobiva posebno priznanje, a prvi dugometražni igrani film, Zagreb Capuccino, prikazan je na filmskom festivalu u Göteborgu 2015. Na Pulskom filmskom festivalu ovaj je film osvojio dvije nagrade: Veliku zlatnu arenu za glazbu i nagradu Breza za najbolje debitantsko postignuće (snimatelju Danku Vučinoviću). Vanjin kratki igrani film Djevojka s brkovima u francusko-rumunjskoj koprodukciji premijerno je prikazan na Slamdance Film Festivalu 2016. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.