Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen teaser trailer za film Slatka Simona Igora Mirkovića

Redatelj Igor Mirković vraća se na velika platna s dugometražnim igranim filmom Slatka Simona, kojem je i scenarist. Nastao u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), triler smješten u zavaravajući svijet cyber-sexa najavljen je uz prvu video najavu i plakat. U filmu glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić, a u distribuciji Duplicata u domaća kina dolazi u veljači 2024. godine.

"To je film o ljudima koji se zaljubljuju tipkajući i vole se u virtualnim svemirima, a da se nikada nisu vidjeli. Sasvim sigurno nikada niste vidjeli sličan film na našem jeziku, a mislim da ni oni koji znaju što sam dosad radio nikada ne bi očekivali ovakav film", kazao je redatelj Igor Mirković.

U trileru Slatka Simona, glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u mrežu Simone: opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom.

"Doista sam upoznao ljude koji su radili na takvim poslovima i njihove priče bile su mi inspiracija. Možda će djelovati nevjerojatno ili pretjerano, ali da – one se u zbilji događaju," kaže Mirković.

Fim, koji razotkriva što se skriva iza obje strane seks chatova, sniman je u zimu 2022. na lokacijama u Zagrebu, Samoboru i Mrkoplju, dok je zadnja klapa snimljena u gradu Wolfsbergu u Austriji.

Nakon što je uspješnu novinarsku karijeru zamijenio ulaskom u filmske vode, Igor Mirković snimio je hvaljene dokumentarce Orbanići Unplugged, Novo, novo vrijeme i Sretno dijete. Kao redatelj dugometražnog igranog filma debitirao je s romantičnom dramom Noćni brodovi. Publici je poznat i kao jedan od redatelja i scenarista, uz Gorana Kulenovića, TV serije Crno-bijeli svijet. Igor je jedan od osnivača i direktor Motovun film festivala, odnosno Cinehill festivala. Slatka Simona njegov je drugi dugometražni igrani film.

Direktor fotografije je Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlic, izvršni producent Bojan Kanjera i producent Ivan Maloča.

Uz glavne glumce Maju Jurić, Tinu Keserović, Tomu Medvešeka i Jerka Maričića, u filmu glume Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić, Nikolina Prkačin i drugi.

Slatka Simona nastala je u produkciji Interfilma, a film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska radiotelevizija (HRT).  

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Slatka Simona

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.