Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen teaser filma Hotel Pula koji otvara Pulski filmski festival

Izašao je teaser trailer za dugometražni igrani film Hotel Pula redatelja Andreja Korovljeva i scenarista Ivana Turkovića Krnjaka, koji je realiziran u produkciji tvrtke Kinematograf. Film 15. srpnja otvara Pulski filmski festival, a dio je natjecanja Hrvatskog filma, te će u Puli imati i svjetsku premijeru. 

Godina je 1995. Mahir (38) je izbjeglica iz BiH i već nekoliko godina živi u Puli, u hotelu koji nosi ime grada. Njegovi dani jednolični su i prazni, a njegova prošlost nepoznata. Jedne tople noći na početku ljeta, Mahir će na plaži nedaleko hotela prvi put vidjeti Unu, mladu Puležanku. Taj iznenadni susret pobudit će i nadu, sve dok ga ne sustigne prošlost.

Film Hotel Pula režirao je Andrej Korovljev, a producirala ga je Dijana Cetina Mlađenović. Scenarij potpisuje Ivan Turković Krnjak, prema kratkom romanu Vladimira Stojsavljevića, Pula

Glavne uloge u filmu nose Nika GrbeljaErmin Bravo, a tu su još i Petra B. Blašković, Nika Ivančić, Maja Izetbegović, Romina Vitasović Lučić,  Jasmin Telalović, Dado Ćosić, Lav Novosel, Pavao Novak, Rok Juričić, Luka Juričić i Zoran Đorđević.

Direktor fotografije je Stanko Herceg, montažerka Ivana Fumić, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Desanka Janković, a majstorica maske Snježana Gorup. Zvuk je oblikovao Bojan Kondres, a skladatelj je Dalibor Grubačević

Hotel Pula otvorit će ovogodišnji, 70. Pulski filmski festival, a to će mu ujedno biti i svjetska premijera. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.