Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen službeni foršpan filma ZG80 Igora Šeregija

Objavljen je prvi službeni foršpan dugometražnog prvijenca Igora Šeregija, akcijske komedije ZG80 koji na humorističan način priča priču o jednoj posebnoj subkulturi i o društvu i problemima koji su okupirali tadašnju mladež u predratnoj Jugoslaviji. 

Debitantsko ostvarenje redatelja Igora Šeregija ZG80 navijački je film o nostalgiji, prijateljstvu i surovosti, te svojevrstan prednastavak filma Metastaze Branka Schmidta, jer se u filmu pojavljuje lik Krpe kojeg je u Metastazama sjajno utjelovio Rene Bitorajac. Film je nastao u produkciji produkcijske kuće Kinoteka, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Ova akcijska komedija prati grupu navijača 'Bad Blue Boysa’ koji odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda. U filmu se Bitorajac pojavljuje u ulozi mlađeg Krpe. a tu su i drugi poznati likovi poput Kize i Deje. Film gledatelje vraća na sam početak njihove priče i ulazi u motivaciju koja stoji iza njihovog djelovanja u kontekstu predratne Jugoslavije. 

Glumačku ekipu čine još i Filip Detelić, Marko Cindrić, Mario Petreković, Nikola Rakočević i Danica Maksimović, a pojavljuju se i mnoga poznata lica među kojima Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Mijo Jurišić, Marko Janketić, Mario Petreković, Mladen Andrejević, Tarik Filipović, Nataša Dangubić, Barbara Nola, Srđan Miletić, Igor Hamer i drugi.

ZG80 kreće u kino distribuciju 1. rujna 2016. (distributer je 2i Film), a osim foršpana, možete pogledati i 'making of' fotografije na ovoj poveznici.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.