Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen prvi teaser za film Dražen o životu legendarnog košarkaša

Objavljen je prvi teaser za dugometražni igrani film Dražen redatelja Danila Šerbedžije, scenarista Ivana Turkovića-Krnjaka i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera. Premijera filma očekuje se na jesen ove godine. 

Film Dražen prati život legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, od djetinjstva u Šibeniku do njegove tragične smrti 1993. godine. Sniman je, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

“Nadam se da će ova najava publiku dodatno potaknuti da dođe u kina i pogleda film. Mislim  da smo napravili dobar posao i da ćemo svi zajedno uživati u još jednom sjećanju na Dražena," poručio je glavni glumac Domagoj Nižić, koji tumači lik odraslog Dražena, povodom izlaska teasera.

"Ova filmska avantura traje već sedam godina, a započela je inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, obojice velikih zaljubljenika u košarku i fanova Dražena Petrovića. Dobili su zeleno svjetlo i podršku obitelji Petrović, kojoj se scenarij Ivana Turkovića-Krnjaka izuzetno svidio. Godine 2021. angažiran je redatelj Danilo Šerbedžija, također veliki košarkaški fan. Nakon iscrpne pripreme projekta, snimanje je krenulo u rujnu, a završeno je u studenom 2023," o filmu se rekli iz producentske kuće Kinoteka. 

Glavne uloge u filmu tumače Domagoj Nižić i Romina Tonković, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Zrinka Cvitešić, Tonko Stošić, Dragan Mićanović, Lovre Tanfara, Victoria Hauer, Pavle Matuško, Mile Kekin, Valentin Perković i drugi.

Koproducenti filma su Vlado Bulajić, Lija Pogačnik, Dimče Stojanovski, Stefan Orlandić i Milica Jokić, direktor fotografije je Ante Cvitanović, montažer Davor Bosankić, scenograf Ivo Knezović, kompozitor Hrvoje Prskalo, supervizori vizualnih efekata su Tom Vujnović i Marino Vuletić, kostimografkinje Željka Franulović i Ana Kala Kovačević, a majstorica maske Bianka Prskalo.

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka, uz koprodukciju sa slovenskom kućom December i srpskim Living Pictures. Film su podržali Hrvatski audiovizualni Centar, Slovenski filmski centar i Filmski centar Srbije, a zahvaljujući podršci i drugih brojnih institucija, sponzora i gradova, očekuje se da će film biti gotov do jeseni 2024. godine.

Naslovne fotografije: prizori iz filma Dražen

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.