Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj PITCHER PERFECT radionici

4film, u suradnji s međunarodno priznatom pitch konzultanticom Jan Miller, objavljuje natječaj za prijavu projekata za nadolazeću PITCHER PERFECT radionicu koja će se po prvi puta održati u Hrvatskoj.

Riječ je o trodnevnoj radionici namijenjenoj producentima koji rade na dugometražnim igranim filmovima. Cilj radionice je unaprijediti prezentacijske vještine producenata te podići samopouzdanje u razgovorima s filmskim ekspertima, a održat će se od 27. do 29. rujna u Hrvatskoj - točna lokacija objavit će se naknadno.

Neki od mentora na radionici su Katie Mustard, jedna od vodećih producentica nezavisnog filma, među 'Top 10 Producers To Watch' koje imenuje prestižan časopis Variety te producentica Netflixovog program International Originals, zatim Mimi Steinbauer, predsjednica i direktorica distribucijske tvrtke Radiant Films International, sales veteranka, zaslužna za akviziciju, financiranje i prodaju filmskih uspješnica kao što su za Oscar nominirani Blue Valentice, The Lord of the Rings trilogija, The Hurt Locker i The Matrix, Anita Juka, hrvatska producentica s velikim iskustvom u radu na međunarodnim koprodukcijama, producentica nagrađivanog filma Ti mene nosiš, a cijelu radionicu vodit će Jan Miller, jedna od vodećih trenerica u pitchingu, međunarodna konzultantica, direktorica Trans Atlantic Partnersa te osnivačica Women in Film and TV – Atlantic.

Pitcher Perfect je interaktivna radionica u sklopu koje sudionici: 
- Razvijaju elemente svoje priče te ideju iza samog projekta
- Identificiraju ključne komponentne koje pridonose dobrom pitchu
- Uče kako prilagoditi pitch prema većem auditoriju, na sastanku jedan-na-jedan, na kratkom upoznavanju,...
- Uče kako istražiti sugovornike kojima se pitchira
- Identificiraju i unaprjeđuju svoje komunikacijske sposobnosti 
- Unaprjeđuju vještine storytellinga
- Rade na one sheet pitchu
- Rade na identificiranju dostižnih ciljeva na različitim vrstama sastanaka
- Uče kako napraviti kvalitetan follow-up
- Uče kako pitchirati pravoj osobi na pravom mjestu, u pravo vrijeme

Natječaj je namijenjen europskim producentima, koji razvijaju dugometražni igrani film.

Za prijavu je potrebno priložiti sljedeće dokumente na engleskom jeziku:
- Naslov filma
- Format
- Dužina filma
- Žanr
- Budžet
- Financijski plan s naznačenim potvrđenim financiranjem
- Ciljana publika (posebice za projekte namijenjene djeci)
- Kratki sinopsis (2-3 rečenice, 60 – 70 riječi)
- Dugi sinopsis (3-4 paragrafa, 300 – 350 riječi)
- Životopisi i filmografija ključnih suradnika na filmu

Prijava na radionicu je besplatna, dok kotizacija za sudjelovanje iznosi 500 eura. Troškove puta i boravka snose sami sudionici.

Rok za prijavu je 15. kolovoza 2019. Prijavu u obliku 1 PDF dokumenta potrebno je poslati mail adresom na: pitcherperfect@4film.hr

Radionica PITCHER PERFECT podržana je od strane Veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.