Preskoči na glavni sadržaj

Objavljen natječaj za međunarodnu radionicu animiranog filma na Visu 

Zagreb film po 7. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranih filmova koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 22. do 26. rujna 2016. godine. 

Cilj radionice je pomoći studentima, mladim profesionalcima i profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animacije. Ovogodišnju radionicu vodit će Ed Hooks, svjetski priznati stručnjak specijaliziran za vođenje radionica Glume za animatore. "Radionica je osmišljena za animatore. Gluma i animacija su dvije različite umjetničke forme, iako imaju neke zajedničke aspekte. Animator mora biti upoznat s istim glumačkim principima kao kazališni ili filmski glumac, ali on ta načela primjenjuje na potpuno drugačiji način"

Ed Hooks je 30 godina bio profesionalni glumac, nastupajući u mnogim televizijskim emisijama: Ubojstvo, napisala je, Pad Guy, Zlatne djevojke... 20 godina profesionalno je predavao glumu u Los Angelesu, New Yorku, San Franciscu i Chicagu. Autor je brojnih knjiga te kontinuirano održava masterclassove i radionice za najveće svjetske animacijske studije i edukacijske ustanove kao sto su: DreamWorks, Walt Disney Animation, Game Developers Conference, Akademija Baden-Wurtemburg, Griffith Film School, Queensland College of Art, Warner Bros te brojne druge.

Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani, aktivni sudionici u proizvodnji animiranog filma. Rad na radionici je intenzivan i individualan te je broj polaznika ograničen. Prijava mora sadržavati kratki CV te motivacijsko pismo. Prijavu poslati mailom na zagrebfilm@zagrebfilm.hr do 1. 9. 2016. godine. 

Troškove boravka i radionice odabranih kandidata snosi organizator, a putne troškove do Komiže sami polaznici. Odabrani kandidati bit će obaviješteni najkasnije do 15. rujna. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.