Preskoči na glavni sadržaj

Nun of Your Business u kinima diljem Španjolske

Nagrađivani dugometražni dokumentarni film autorice Ivane Marinić Kragić narednih će se mjeseci predstaviti kinopublici u dvoranama diljem Španjolske. Film se, naime, prikazuje u kinima i online u sklopu projekta Docs Del Mes, svojevrsnog produžetka Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – DocsBarcelona. 

Dugometražni dokumentarni film Nun of Your Business redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić od svibnja nadalje imat će 80 projekcija diljem Španjolske. Film će se, između ostalog, prikazati u Calafellu, Barceloni, Valènciji, Gironi, Huesci, Pedregueru, Salamanci, Leónu i mnogim drugim gradovima. Prva kinoprojekcija zakazana je za 17. svibnja. Španjolska publika film ima prilike gledati i online. Cijeli popis projekcija, koji će se pravovremeno ažurirati, nalazi se na ovoj poveznici

Prava na distribuciju filma Nun of Your Business u Španjolskoj ima DocsBarcelona Distribution, a film se u tamošnjim gradovima prikazuje u sklopu projekta Docs Del Mes koji djeluje pod okriljem Međunarodnog festivala dokumentarnog filma DocsBarcelona. 

Film, koji prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se, svjetsku premijeru imao je na ZagrebDoxu 2020., na kojem je odmah i osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac. Uslijedilo je još šest nagrada na međunarodnim festivalima, među kojima su SEEFest u Los Angelesu, Festival europskog filma Palić, Međunarodni filmski festival u Jaipuru i Međunarodni festival dokumentarnog filma u Buenos Airesu FIDBA. 

Nun of Your Business dosad je prikazivan i u kinima diljem Hrvatske i Švicarske, a dostupan je za gledanje i na online platformama croatian.film i KMOD.hr te u videoteci MAXtv-a. 

Film je nastao u produkciji Marinis Media (Zagreb) te u koprodukciji srpske kuće Set Sail Films (Beograd). Producenti filma su Ivana Marinić Kragić i Miloš Ivanović

Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Creative Europe MEDIA, Filmski centar Srbije, Grada Zagreb - Ured za obrazovanje, kulturu i šport i Grad Split - ured za kulturu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.