Preskoči na glavni sadržaj

Novi projekt animiranog filma Veljka Popovića nagrađen na sajmu u Annecyju

10 stvari koje treba znati o jelenima, novi projekt kratkometražnog animiranog filma Veljka Popovića, jedan je od sedam odabranih projekata na Pitching forumu Međunarodnog sajma animiranog filma MIFA u Annecyju, gdje je osvojio i nagradu Abbaye de Fontevraud.

Projekt novog animiranog filma Veljka Popovića 10 stvari koje treba znati o jelenima jedan je od sedam projekata odabranih od 265 prijavljenih na Pitching forum Međunarodnog sajma animiranog filma MIFA u Annecyju u kategoriji kratkometražnog filma. Film je također i dobitnik nagrade Abbaye de Fontevraud, što njegovu autoru omogućuje jednomjesečnu rezidenciju u spomenutom mjestu, gdje će imati priliku nesmetano razvijati svoj projekt uz profesionalnu podršku te uz predstavljanje francuskim medijima i profesionalcima.

Međunarodni sajam animiranog filma u Annecyju MIFA jedan je od najvažnijih događaja u svijetu animacije te se u posljednjih 25 godina etablirao kao vodeći događaj u kalendaru međunarodne zajednice profesionalaca iz područja animiranog filma. Prošlogodišnji sajam privukao je preko 2500 profesionalaca te 470 izlagača iz 63 zemlje. MIFA je sastavni dio Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, najvažnijeg festivala za animirani film u svijetu.

Film 10 stvari koje treba znati o jelenima izrađuje se u studiju lemonade3d u Splitu, a producira ga Krupni kadar d.o.o. u koprodukciji sa 3D2D Animatori d.o.o. Film sufinanciraju Hrvatski audiovizualni centar te Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba.

Fotografiju filma u visokoj rezoluciji preuzmite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.