Preskoči na glavni sadržaj

Nove senzorne projekcije na pet lokacija

Senzornim se projekcijama djeci s teškoćama senzorne integracije omogućuje sudjelovanje u kulturnim događanjima, s naglaskom na udobnost i osjećaj dobrodošlice u kinu.

Neka djeca burno reagiraju na glasan zvuk, neka na jako svjetlo, neka ne mogu podnijeti da je druga osoba u njihovoj blizini, neka ne mogu sjediti na mjestu dulje od nekoliko minuta, a neka ne mogu pratiti brzu izmjenu slika, scena, sekvenci.

Upravo je kino to mjesto u kojem djeca u društvu vršnjaka mogu kroz socijalnu interakciju, u uvjetima koji su optimalni za njihov senzorni sustav, usvajati nova ponašanja, komunikacijske obrasce i edukativne sadržaje. Programom se u kino dvorani stvara siguran prostor za međusobno upoznavanje, učenje i prihvaćanje različitosti, pri čemu djeca uče o empatičnom i tolerantnom ophođenju prema drugima.

U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a nova izdanje senzornih projekcija odvijaju se čak na pet lokacija uz dva nova pomno odabrana filmska naslova.

Švedski animirani film Gordon i Paddy prati šefa policijske postaje Gordona i njegovu novu pomoćnicu, pametnu mišicu Paddy u zajedničkom pokušavaju riješavanja slučaja nestalih lješnjaka. Film je sinkroniziran na hrvatski, a biti će prikazan na sljedećim lokacijama:

  • Zagreb, Kino Kinoteka - 17.11.2023., 10:00h
  • Samobor, Kino Samobor - 26.11.2023., 11:00h
  • Korčula, Centar za kulturu Korčula - 21.11.2023., 17:30h

Animirani film Mama Mu se vraća kući donosi toplu obiteljsku priču predivne animacije koja odgovara na pitanje što je to dom i pokazuje da se ponekad potrebno izgubiti kako bi se pronašao put kući. Film je sinkroniziran na hrvatski, a projekcije se odvijaju na sljedećim lokacijama:

  • Varaždin, Kino Gaj - 25.11.2023., 10:00h
  • Koprivnica, Kino Velebit - 19.11.2023., 11:00h
  • Korčula, Centar za kulturu Korčula -6.12.2023., 17:30

Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu senzorne@hfs.hr.

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.