Preskoči na glavni sadržaj

Nove nagrade za Kotlovinu i Ničijeg sina

Mirela Brekalo Popović nagrađena je u Aleksandriji (Egipat) za najbolju žensku ulogu u filmu Kotlovina, a Ničiji sin Arsena A. Ostojića osvojio je Grand prix 2. Festivala balkanskog filma i hrane u albanskom Pogradecu.

Glumica Mirela Brekalo Popović osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu (u Kotlovini Tomislava Radića) na nedavno završenom 28. Međunarodnom filmskom festivalu u Aleksandriji (Egipat). Godine 2011. dugometražni igrani film Kotlovina proglašen je najboljim filmom Festivala igranog filma u Puli i Vukovar Film Festivala, a Mirela Brekalo Popović osvojila je Zlatnu Arenu za glavnu žensku ulogu. Početkom ove godine film je doživio svoju međunarodnu premijeru u Švedskoj, u službenom programu Međunarodnog filmskog festivala u Göteborgu.

Dugometražni igrani film Ničiji sin redatelja Arsena A. Ostojića, nastao prema scenariju Mate Matišića u produkciji Alka filma osvojio je Grand prix i Nagradu žirija na 2. Festivalu balkanskog filma i hrane u Pogradecu (Albanija). Festival se održavao od 2. do 9. rujna 2012, a na njemu je bilo prikazano pedesetak naslova iz desetak zemalja šire regije. Osim Ničijeg sina, u Pogradecu su prikazani kratkometražni filmovi Soba Ivane Jurić, Od do Mirande Herceg, Svi uvjeti za priču (Triler) Lukasa Nole te dugometražni igrani filmovi Ćaća Dalibora Matanića i Koko i duhovi. Ničiji sin osvojio je sedam nagrada na Festivalu igranog filma u Puli 2008, uključujući Zlatnu Arenu za najbolji film i za najboljeg glavnog glumca (Alen Liverić), a iste je godine bio predstavnik hrvatske kinematografije u selekcijskom procesu za nagradu Oscar.

Naslovne fotografije: Kotlovina; Ničiji sin

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.