Preskoči na glavni sadržaj

Nove nagrade za Ježevu kuću i Aerodrom

Film Eve Cvijanović na ovogodišnjoj Balkanimi nagrađen je kao najbolji film jugoistočne Europe, a dječji žiri ga je proglasio i najboljim festivalskim filmom za djecu. Michaela Müller dobila je posebno prizanje za Aerodrom.

U beogradskom Domu kulture Studentski grad u subotu su proglašeni najbolji animirani filmovi i uručene nagrade najuspješnijim naslovima 14. Europskog festivala animiranog filma Balkanima 2017.

Žiri glavnog natjecateljskog programa u sastavu Andrej Kulev (Bugarska), Mihaela Majcen Marinić (Hrvatska) i Nikola Majdak mlađi (Srbija) nagradu za najbolji film jugoistočne Europe dodijelio je Evi Cvijanović za film Ježeva kuća (hrvatski koproducent je Bonobostudio) 'za suvremen pristup klasičnoj priči kroz animaciju i uspješno združivanje onog najboljeg na Balkanu u području audiovizualnog', dok je Grand Prix festivala pripao filmu 59 Sekundi švicarskog redatelja Maura Carrare. Ježevu kuću nagradio je i  Dječji žiri nagradom za najbolji animirani film za djecu, jer 'ima jasnu i cjelovitu poruku da svako treba cijeniti ono što ima. Jež uprkos raznim iskušenjima nije popustio pritiscima sa strane i tako je ostao svoj i sačuvao svoj dom.' stoji u obrazloženju. 

Posebna nagrada (diploma) dodijeljena je filmu Michaele Müller Aerodrom (hrvatski koproducent je Kinorama) 'za impresivan vizualni dojam, inovativnu upotrebu boje i animacije te za angažiranu temu', ruskom filmu Prvi grom Anastasije Melikhove i belgijskom filmu Catherine Britt Raes.

Više o nagrađenim naslovima ovogodišnje Balkanime koja se održavala od 3. do 7. listopada u Novom Beogradu možete pronaći na službenim stranicama.

Naslovna fotografija: prizor iz filma Ježeva kuća; Aerodrom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.