Preskoči na glavni sadržaj

Nove nagrade za animirani omnibus Otac

Nakon što je prikazan na 70-ak festivala na kojima je osvojio 17 nagrada i priznanja, animirani kratkometražni omnibus Otac osvojio je još tri međunarodne nagrade u posljednjih mjesec dana: priznanje CIFEJ-a, treću nagradu na atenskom Animfestu i nagradu publike na festivalu animacije Be There!

Novo priznanje za animirano-dokumentarni film Otac stiglo je s netom završenog trećeg Festivala animiranog filma Be there!, koji se održavao na Krfu od 4. do 7. travnja, gdje je osvojio nagradu publike. Otac je osvojio i 3. nagradu na Festivalu animiranog filma Animfest koji se od 7. do 13. ožujka održavao u Ateni, a nešto ranije osvojio je Nagradu CIFEJ-a za najbolji film na osmom Festivalu animiranog filma u Teheranu, koji se održavao od 3. do 7. ožujka. CIFEJ je Međunarodni centar za filmove za djecu i mlade posvećen promicanju izvrsnosti u audiovizualnim umjetnostima za mladu publiku. Žiri CIFEJ-a na festivalu u Teheranu - Ebrahim Forouzesh iz Irana, Dragan Milinković Fimon iz Srbije i Isabel Herguera iz Španjolske - nagradili su Oca zbog njegove univerzalne poruke: isticanja važnosti osluškivanja iskrenih osjećaja i potreba svoje djece.

Podsjetimo, Otac je hibrid dokumentarnog i animiranog filma, a prikazuje pet paralelnih stvarnosti u kojima se odvijaju nikad ostvareni razgovori između djeteta i oca. Nastao je prema istinitim pričama nekolicine mladih ljudi, a svaku od pet priča režirali su umjetnici posve različita senzibiliteta, između ostalog i hrvatski redatelj Veljko Popović. Film je bugarsko-hrvatsko-njemačka koprodukcija koju s hrvatske strane potpisuje Bonobostudio. Film je do sada prikazan na 70-ak festivala i osvojio je 17 nagrada i priznanja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.