Preskoči na glavni sadržaj

Nove Kokove avanture dosad je pogledalo 30.167 gledatelja

Film Uzbuna na Zelenom Vrhu u režiji Čejen Černić i u drugome tjednu kinodistribucije najgledaniji je film u hrvatskim kinima. Film je ostvario najbolji rezultat na kinoblagajnama prošloga vikenda (11.800 gledatelja) te najbolji rezultat otvaranja od početka serijala, a s 30.167 gledatelja u drugom tjednu distribucije i dalje se nalazi na prvom mjestu domaćeg box officea

Film Uzbuna na Zelenom Vrhu nastao je na temelju istoimenog dječjeg romana Ivana Kušana, prvog iz serije o dječaku Koku, a radnjom je smješten u idilično imaginarno mjestašce nadomak Zagreba gdje Koko i njegova mala detektivska družina rješavaju slučajeve teških razbojstava.

Prvi put na filmu u ulozi Ratka Milića – Koka pojavljuje se Marko Tocilj, a nova Marica je Sara Čolaković. U ulozi Tome pojavljuje se Alex Rakoš, u ulozi Bože Tin Gregorić, a u ulozi Žohara Jan Pentek. Uloge u filmu tumače i Jakov Piljek (Crni), Lucija Philips (Emica), Toma Serdarević (Ivo) te Dora Bilić (Nina). U ulogama Kokovih roditelja pojavljuju se Dijana Vidušin i Ozren Grabarić

Režiju novog nastavka serijala potpisuje redateljica Čejen Černić koja je ujedno i koscenaristica, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.

Proizvođač filma je Kinorama, a distribuira ga 2i Film. Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa - potprogram MEDIA, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar.

Sve o novim avanturama Koka i njegovih prijatelja pratite na službenoj web i Facebook stranici Uzbune na Zelenom Vrhu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.