Preskoči na glavni sadržaj

Nosorog Dubravke Turić na radionici Torino Film Laba 2019.

Dugometražni projekt redateljice Dubravke Turić jedan je od 20 projekata primljenih na radionicu Script Lab za razvijanje scenarija u ranoj fazi. 

'Ulazak u Torino Film Lab mi je jako važan, jer je to vrhunska filmska radionica koja je, osim stručne potpore u razvijanju projekta također i najbolja platforma za njegovu međunarodnu vidljivost', rekla je tim povodom Dubravka Turić.

Dugometražni projekt naslova Nosorog, za kojeg Turić potpisuje scenarij i režiju, apsurdna je komedija koja prati potragu trojice prijatelja za rogom nosoroga koji će se prodati na azijskom crnom tržištu. 

Radionica Script Lab namijenjena je debitantskim dugometražnim projektima, ali i projektima autora koji iza sebe imaju već jedan dugometražni film. Program se sastoji od tri radionice u trajanju od tjedan dana te dvije online sesije.

Prva radionica održava se od 18. do 24. ožujka u Grčkoj, druga u drugoj polovici lipnja na još nepoznatoj lokaciji te treća na Torino Film Lab Meetingu od 19. do 24. studenog.  Na tom će modulu sudionici radionica imati prilike predstaviti svoje projekte međunarodnoj publici u kojoj sjede producenti, agenti i ostali filmski profesionalci te će sudjelovati na jedan-na-jedan sastancima s ključnim osobama u industriji. 

Autori će svoje projekte razvijati s nizom profesionalaca: scenaristicama Nadjom Dumouchel iz Francuske i Mariom Solrun iz Islanda, scenaristom Rasmusom Horskjærom iz Danske te story editorima Franzom RodenkirchenomFrançoise von Roy iz Njemačke.

Više o Torino Film Labu pročitajte na ovoj poveznici, a o radionici Script Lab na ovoj

Dubravka Turić diplomirala je filmsku i  TV montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1998. godine. Iza nje su tri kratkometražna autorska uratka: Belladonna, film koji je premijerno prikazan na 72. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji na kojem je proglašen najbolji kratkometražnim filmom festivala; Trešnje koji je svjetsku premijeru doživio na prošlogodišnjem izdanju Cannesa u sekciji '15 dana autora' te Tina koji se trenutno sprema na festivalsku distribuciju. Prije autorskih radova, Turić je montirala preko 20 igranih, eksperimentalnih i animiranih filmova i više od 200 reklamnih spotova. 

Naslovne fotografije: Scena iz projekta Nosorog; Dubravka Turić

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.