Preskoči na glavni sadržaj

Noćna ptica nagrađena na 15. Imaginaria festivalu

Na festivalu animiranog filma Imaginaria koji se održao u talijanskom gradu Conversanu od 21. do 26. kolovoza, hrvatsko-slovenska koprodukcija Noćna ptica osvojila je nagradu za najbolji kratkometražni animirani film. Hrvatski koproducent filma je Bonobostudio. 

Noćna ptica slovenske redateljice Špele Čadež natjecala se u programu kratkometražnog animiranog filma uz još 40 filmova iz cijelog svijeta. U žiriju koji je nagradio film bili su povijesničar filma Giannalberto Bendazzi, redateljica Regina Pessoa te dizajner zvuka i povjesničar animacije Andrea Martignoni

U kratkometražni natjecateljski programa festivala bili su uvršteni i Plutanje Gorana Radoševića te još jedna manjinska koprodukcija, Aerodrom Michaele Müller (hrvatski koproducent je Kinorama), dok je u natjecateljskom programu animiranih filmova za djecu prikazan film Medo Trapavko Tomislava Gregla

Festival animiranog filma Imaginaria održava se od 2003. godine i najvažniji je festival u talijanskoj regiji Apuliji. Program festival odvija se u srednjovjekovnom samostanu svetog Benedikta koji se nalazi u povijesnoj jezgri grada Conversana.

Potpun popis nagrađenih filmova možete pogledati na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.