Preskoči na glavni sadržaj

Noć europskog filma u kinu Urania u Osijeku, kinu Valli u Puli i kinu Metropolis u Zagrebu

Kino Urania u Osijeku, kino Valli u Puli te kino Metropolis u Zagrebu domaćini su još jednog izdanja Noći europskog filma koje će se i ove godine održati pod sloganom "Podijelimo priče koje volimo!".

Noć europskog filma (European Cinema Night) projekt je Kreativne Europe – Potprograma MEDIA u partnerstvu s mrežom europskih kina Europa Cinemas, koji slavi bogatstvo i raznolikost europske filmske kulture besplatnim prikazivanjem filmova.

Od 4. do 8. prosinca više od 80 kina diljem Europe sudjelovat će u ovoj manifestaciji, dok će kino Urania iz Osijeka, kino Valli iz Pule te art-kino Metropolis iz Zagreba predstavljati Hrvatsku. Pritom je svako kino odabralo europski film na temelju interesa svoje publike kako bi pružilo kino iskustvo po mjeri.

U tom kontekstu art-kino Metropolis će 5. prosinca prikazati biografsku povijesnu dramu Caravaggiova sjena talijanskog redatelja Michelea Placida, kino Valli će također 5. prosinca prikazati dramu Noć zločina francuskog redatelja Dominika Molla, dok će u kinu Urania 6. prosinca biti prikazana obiteljska animirana avantura Titina: Avantura na Sjevernom polu norveške redateljice i animatorice Kajse Næss.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, no svakako je važno da na službenim stranicama navedenih kina provjerite informacije te rezervirate svoje mjesto na vrijeme.

Potprogram MEDIA jedini je fond Europske unije koji je namijenjen razvoju europske audiovizualne industrije. Na snazi je od 1991., a Hrvatska službeno postaje njegovom 32. punopravnom članicom 2008. godine. Potprogram MEDIA sufinancira projekte namijenjene producentima, organizatorima festivala, distributerima, kinima i svim drugim akterima vezanima uz audiovizualnu industriju.

Noć europskog filma realizira se uz financijsku potporu Europske komisije i Potprograma MEDIA te u partnerstvu s mrežom Europa Cinemas i DKE – Uredom MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.