Preskoči na glavni sadržaj

Niz hrvatskih filmova na 63. izdanju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma

U natjecateljskim programima 63. izdanja Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji se od 20. do 26. ožujka održava u Domu omladine Beograda, bit će prikazan niz hrvatskih animiranih, kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova.

Novost 63. izdanja BFDKF-a je da će se u selekciji dugometražnih dokumentaraca natjecati isključivo filmovi iz Jugoistočne Europe. Ove godine u selekciji je pet filmova, a među njima je i Spomenik redatelja Igora Grubića, nastao u produkciji Kreativnog sindikata.

U natjecateljskom regionalnom programu kratkometražnih dokumentarnih filmova natječu se Ana trg Jelene Novaković i Gradonačelnik Denis Darija Juričana, dok natjecateljski regionalni program kratkih igranih filmova prikazuje Cvijeće Judite Gamulin i Piknik Jure Pavlovića.

Natjecateljski regionalni program animiranih filmova donosi niz hrvatskih naslova: Sanjala si Ane Kolege, Vučje igre Jelene Oroz, Probudi me Dee Jagić, Požuda Irene Jukić Pranjić, Stakleni čovjek Daniela Šuljića, Čoban Matije Pisačića, Wiener Blut Zlatka Boureka i Pavla Štaltera, Tajni laboratorij Nikole Tesle Bruna RazumaLjubav i prijevozna sredstva Draška Ivezića i Slatki snovi Dinka Kumanovića.

Na festivalu će biti prikazano ukupno 78 filmova u natjecateljskim selekcijama i 31 film u revijalnom programu, a bit će dodijeljeno ukupno 15 nagrada. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.