Preskoči na glavni sadržaj

Niz domaćih naslova na jubilarnom 15. DokuFestu u Prizrenu

U Prizrenu na Kosovu od 5. do 13. kolovoza održava se 15. Međunarodni festival dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest na kojem će biti prikazano ukupno devet hrvatskih filmova – osam u natjecateljskom i jedan u posebnom programu festivala. 

U natjecateljskom programu Balkan Dox prikazuju se dugometražni filmovi Generacija '68 u režiji Nenada Puhovskog, manjinska hrvatska koprodukcija Houston, imamo problem! Žige Virca (hrvatski producent je Nukleus Film), Turizam! Tonćija Gaćine te kratkometražni naslovi Nešto o životu Nebojše Slijepčevića, Spomenik Igora Grubića i Kratki obiteljski film redatelja Igora Bezinovića

U natjecateljski program Međunarodnih kratkometražnih filmova uvrštena je Dota Petre Zlonoge dok se u konkurenciji Međunarodnih dokumentarnih filmova 'Short Dox' prikazuje hrvatsko-srpsko-njemačko-brazilska koprodukcija Sve, još uvijek, u orbiti Dane Komljena i Jamesa Lattimera (hrvatski producent je Restart).

Igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem! prikazat će se i u posebnom programu pod nazivom 'Moć, korupcija i laži' dok će se u posebnom programu 'Kratko je važno!' prikazati višestruko nagrađivani Piknik Jure Pavlovića

DokuFest je najveći filmski festival na Kosovu, a posljednjih se godina istaknuo kao jedan od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma u regiji. U sklopu festivala ove će se godine prikazati 238 filmova iz 57 zemalja, a uz šest natjecateljskih selekcija festival jednaku važnost posvećuje i mnogobrojnim posebnim programima. Središnja tema je korupcija, a njen će se lokalni ali i globalni kontekst te posljedice propitkivati i istraživati kroz brojne panel diskusije, razgovore s filmskim profesionalcima te međunarodnim i lokalnim stručnjacima, radionice i tehnološke konferencije. 

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.