Preskoči na glavni sadržaj

Ničije dijete Vuka Ršumovića stiže u kina 

Nakon što je na nedavno završenom Pula Film Festivalu osvojio sve Zlatne Arene u kategoriji Manjinske hrvatske koprodukcije, srpsko-hrvatska koprodukcija redatelja i scenarista Vuka Ršumovića, film Ničije dijete, danas 6. kolovoza kreće u redovnu kinodistribuciju u hrvatskim kinima. 

Ničije dijete nanizao je mnoštvo priznanja nakon premijere u sklopu Venecijanskog međunarodnog tjedna filmske kritike 2014. na kojem je osvojio prestižnu nagradu publike i nagrade filmskih kritičara – nagradu za najbolji film FIPRESCI i nagradu za najbolji scenarij FEDEORA Avvard. Film je prošle godine osvojio i nagradu publike na Zagreb Film Festivalu, a ove na Festivalu mediteranskog filma Split.

Film je nastao u koprodukciji kuća Art & Popcorn i BaBoon Production iz Srbije te Kinorame iz Hrvatske, a govori o stvarnom dječaku kojeg su duboko u planinama u Bosni i Hercegovini pronašli lovci u proljeće 1988. godine i koji je potom završio u domu za nezbrinutu djecu u  Beogradu. Scenarist i redatelj filma je Vuk Ršumović, snimatelj je Damjan Radovanović, a glazbu i dizajn zvuka potpisuju hrvatski autori Jura Ferina, Pavao Miholjević i Dubravka Premar. Hrvatska koproducentica je Ankica Jurić Tilić.

Naslovnu ulogu odigrao je Denis Murić, a ostale uloge tumače Pavle Čemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević, Tihomir Stanić i Borka Tomović.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.