Preskoči na glavni sadržaj

New Europe Market: natječaj za TV scenarij

New Europe Market po prvi će se puta održati u Zagrebu, od 11. do 13. prosinca 2019., kao ‘zimska’ inačica sajma koji se svake godine održava u Dubrovniku. Zagrebačko izdanje donosi i natječaj za scenarij TV djela, koji će završiti pitchingom i dodjelom dviju nagrada od po 5 000 eura.

NEM Zagreb, čiji je glavni cilj povezivanje svih kreativaca televizijske industrije s najvećim svjetskim produkcijskim kućama, otvorio je natječaj za izbor najboljih scenarija serija (drama, triler, krimić, fantasy, SF, komedija) ili formata (reality, kviz, dokumentarna emisija). Nezavisni žiri, ali i same produkcijske kuće koje će sponzorirati natječaj glasat će za najbolji televizijski projekt te će u svakoj od tih kategorija odabrati 10 najboljih scenarista koji će se na NEM-u Zagreb sastati s čelnim ljudima iz tvrtki poput BBC Studiosa, ITV Studiosa, Sony Pictures Televisiona, CBS Studios Internationala i Warner Brosa.

Tri najbolja scenarija iz obje kategorije bit će predstavljena svim sudionicima u najvećoj dvorani NEM-a Zagreb, a najbolji scenarij u svakoj kategoriji bit će nagrađen novčanom nagradom od 5 000 eura koja će mu pomoći u realizaciji televizijskog projekta.

Kotizacija za prijavu (koja uključuje i sajamski badge) iznosi 100 eura, a rok za prijavu je 15. listopada. Sve detaljne informacije možete pronaći ovdje.

New Europe Market posljednjih se sedam godina održava u Dubrovniku. Događaj svake godine okuplja više stotina najvećih televizijskih profesionalaca iz svijeta i regije; organizira panele, screeninge i razne networking događaje u četiri dana trajanja. NEM Zagreb, za razliku od NEM-a Dubrovnik koji spaja sve segmente televizijske industrije, fokusiran je na kreativnu stranu televizijskog posla, a glavna mu je zadaća globalizacija lokalnog sadržaja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.