Preskoči na glavni sadržaj

Nevidljivi grad na 19. izdanju Ischia Film Festivala

Film Nevidljivi grad: La materia non conta u režiji Pierrea Commaulta i produkciji Udruge Filmaktiv iz Rijeke uvršten je na ovogodišnje izdanje Ischia Film Festivala u Italiji u program izvan konkurencije. Festival se odvija online drugu godinu zaredom, od 26. lipnja do 3. srpnja. 

Nevidljivi grad: La materia non conta srednjometražni je dokumentarni film autora Pierrea Commaulta koji paralelno prati priče dvoje mladih ljudi koji dijele grad sa sto godina razmaka. Film otvara teme terora talijana nad hrvatima u vrijeme D’Annunzia, kao i pitanje europskog identiteta u 21. stoljeću.

Filmski festival Ischia će se održati od 26. lipnja do 3. srpnja i to po drugi put u online izdanju. Svi filmovi, uključujući i oni iz kategorije "Scenariji - izvan konkurencije" u sklopu kojeg se prikazuje Nevidljivi grad, bit će dostupni na festivalskoj digitalnoj platformi za vrijeme trajanja festivala. 

Osim toga, bivši umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Zlatko Vidačković, član je međunarodnog žirija koji odlučuje o najboljem dugometražnom filmu Ischia Film Festivala. 

Film Nevidljivi grad: La materia non conta producirala je Udruga Filmaktiv (producent je Marin Lukanović), a sufinanciran je sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Naslovne fotografije: scene iz filma Nevidljivi grad: La materia non conta

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.