Preskoči na glavni sadržaj

Nespavanje ne ubija u konkurenciji festivala u Clermont–Ferrandu / HAVC u sklopu Short Film Marketa

U petak, 4. veljače 2011. počinje 33. izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu u Francuskoj. Ove godine u službenom programu ovog najvećeg svjetskog festivala posvećenog kratkometražnom filmu sudjelovat će hrvatski animirano-eksperimentalni film Nespavanje ne ubija redatelja Marka Meštrovića u konkurenciji Lab programa (Lab Competition).

Bogatstvo i demokratizacija digitalnih medija otvorila je vrata mnogim filmašima u neistražena područja eksperimentiranja, pogurnuvši tako granice filmskog izraza. Upravo Lab Competiton u svom programu zastupa filmove kojima je u cilju igrati se s formom i pričati priče na netradicionalan način.

Tijekom 2010. godine, film Nespavanje ne ubija osvojio je brojne nagrade, među kojima su i Nagrada za najbolji film jugoistočne Europe na Balkanimi u Beogradu, EUNIC nagrada za najbolji eksperimentalni film na međunarodnom filmskom festivalu u Milanu – I've Seen Films, te Specijalna nagrada žirija na međunarodnom filmskom festivalu u Sarajevu, a film je još sudjelovao i u službenom natjecateljskom programu međunarodnih festivala animiranog filma u Annecyu i Ottawi. Sudjelovanje na filmskome festivalu u Clerrmont-Ferrandu još je jedan veliki uspjeh Meštrovićevog filma.

U sklopu filmskog festivala u Clermont-Ferrandu održava se i sajam kratkometražnog filma (26th Short Film Market) na kojem će po prvi puta biti pristuan i Hrvatski audiovizualni centar sa svojim izložbenim prostorm za promidžbu recentne kratkometražne produkcije. Mnogi profesionalci iz industrije (selektori međunarodnih festivala, producenti, distributeri, prodajni agenti, zastupnici televizija itd.) koji će prisustvovati sajmu, moći će ovim putem dobiti potpuni uvid u hrvatski kratki metar.

33. međunarodni filmski festival u Clerrmont–Ferrandu održava se od 4. do 12. veljače, a popratni filmski sajam kratkometražnog filma od 7. do 11. veljače 2011.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.