Preskoči na glavni sadržaj

Neke druge priče od danas u hrvatskoj kinodistribuciji

Međunarodni omnibus Neke druge priče (2010.), nakon hrvatske premijere na 57. festivalu igranog filma u Puli, sudjelovanja na brojnim međunarodnim filmskim festivalima te zagrebačke svečane premijere održane ovog utorka u Cinstaru Novi Zagreb, od danas kreće u redovnu kinodistribuciju.

Film se prvo prikazuje u kinima u Zagrebu (Cinestar Zagreb i Cinestar Novi Zagreb), a potom će se prikazivati i u Rijeci, Splitu, Zadru, Šibeniku, Osijeku, Puli i Dubrovniku.

Omnibus Neke druge priče sastoji se od pet urbanih priča scenaristica i redateljica iz Hrvatske (Ivona Juka), Srbije (Ana Maria Rossi), Bosne i Hercegovine (Ines Tanović), Makedonije (Marija Džidževa) i Slovenije (Hana A. W. Slak). Autorice u pričama progovaraju o suvremenom životu u svojim zemljama propitujući životne istine i vrijednosti. Motiv svih priča je trudnoća, ali osim poveznice trudnoće, odnosno iščekivanja novog života, poveznica ovih priča su i slučajni događaji koji narušavaju planove i mijenjaju živote. Ovo su priče o ljubavi i nadi, o osveti, o požrtvovnosti, o prkosu, o sistemu, a njihove likove zatičemo već u „nekim drugim pričama“, koje donose drukčije perspektive.

Glavne uloge u hrvatskoj priči tumače Nera Stipčević, Goran Bogdan, Mirela Brekalo, Anita Matić Delić, Otokar Levaj, Martija Kohn i drugi. Direktor fotografije je Mario Oljača, montažer Ivor Ivezić, scenograf Ivica Hušnjak, a producentica Anita Juka.

Film je nastao u koprodukciji šest zemalja (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Irska), a hrvatski producent je produkcijska kuća 4 Film d.o.o. iz Zagreba. Distributer filma je Blitz film i video.

Detaljnije o filmu pogledajte na službenim stranicama ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.