Preskoči na glavni sadržaj

Neka ostane među nama Rajka Grlića u službenoj konkurenciji 45. međunarodnog festivala u Karlovym Varyma

Zadovoljstvo nam je izvijestiti Vas kako je dugometražni igrani film Rajka Grlića Neka ostane među nama ušao u službenu konkurenciju 45. međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma, u Češkoj, te se natječe za prestižnu festivalsku nagradu Kristalni globus. Prikazivanje filma na Festivalu u Karlovym Varyma ujedno je i njegova međunarodna premijera.

Međunarodni festival u Karlovym Varyma pokrenut je davne 1946. godine i jedan je od najprestižnijih europskih filmskih festivala A kategorije na kojem se godišnje prikaže preko dvjestotinjak najnovijih filmskih naslova, a sudjelovanje hrvatskih filmova na tom festivalu iz godine u godinu sve je učestalije. Unazad deset godina u Karlovym Varyma bili su nagrađivani Maršal Vinka Brešana (2000.), Tu Zrinka Ogreste (2004.), Armin Ognjena Sviličića (2007.) i Nije kraj Vinka Brešana (2009.). Festival godišnje prati preko 500 akreditiranih novinara iz cijeloga svijeta.

Festival će se ove godine održati od 2. do 10. srpnja 2010. godine, a Grlićev film festivalsku premijeru imat će 8. srpnja 2010.
 

Neka ostane među nama hrvatsku kino premijeru imao je u ožujku ove godine, a nakon festivala u Karlovym Varyma film će sudjelovati i u natjecateljskom programu 57. festivala igranog filma u Puli.

Glavne uloge u ovoj suvremenoj urbanoj drami tumače Miki Manojlović, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ksenija Marinković i Nataša Dorčić, a u manjoj i posljednjoj filmskoj ulozi pojavljuje se pokojni Vanja Drach. Direktor fotografije je Slobodan Trninić, glazbu za film skladali su Alan Bjelinski i Alfi Kabiljo, a producent filma je Igor A. Nola.

Film je nastao u produkciji Mainframea te u koprodukciji sa produkcijskim kućama NP7 iz Hrvatske, Studio Maj iz Slovenije i Yodi iz Srbije.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.