Preskoči na glavni sadržaj

Naša svakodnevna priča redateljice Ines Tanović u kinima

Manjinska koprodukcija Naša svakodnevna priča redateljice Ines Tanović, nastala u koprodukciji s hrvatskom produkcijskom kućom Spiritus Movens, imat će hrvatsku premijeru u subotu 10. rujna u zagrebačkom kinu Tuškanac, u sklopu festivala 'Ja BIH...5 dana Sarajeva u Zagrebu'. Nakon toga film ide u ograničenu distribuciju po domaćim nezavisnim kinima.

Zagrebačka premijera Naše svakodnevne priče održat će se u kinu Tuškanac u subotu 10. rujna s početkom u 21 sat, a ulaz na događanje je besplatan. Na događanju će biti prikazan kratkometražni film Belladonna redateljice Dubravke Turić, nastao također u produkciji Spiritus movensa, koji je prije godinu dana osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film programa Horizonti 71. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

Naša svakodnevna priča govori o Sarajevu danas i prati priču obitelji Sušić, koja živi 'našu svakodnevnu priču'. Mladi ratni veteran pokušava se nositi s teškoćama poslijeratnog bosanskog društva, dok se njegov otac ne može odreći svojih zastarjelih socijalnih uvjerenja u korumpiranom društvu. Kada se problemi počnu redati, obojica shvaćaju da je zapravo jedino obitelj važna..

Scenarij i režiju potpisuje Ines Tanović, kojoj je ovo cjelovečernji igrani redateljski debi, direktor fotografije je Erol Zubčević, montažer je Redžinald Šimek, a glavne uloge nose Jasna Ornela Bery, Uliks Fehmiu i Emir Hadžihafizbegović, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Nina Violić, Goran Bogdan, Vedrana Seksan i Goran Navojec. Producenti su Alem Babić, Dunja Klemenc i Zdenka Gold, produkciju filma potpisuje Dokument Sarajevo, a za koprodukciju su bili zaduženi Spiritus movens iz Hrvatske i Studio Maj iz Slovenije. 

Film je svjetsku premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu 2015. godine, nakon čega je prikazan na više od 25 festivala, te je između ostalog nagrađen u Herceg Novom (Zlatna mimoza za najbolji scenarij, Zlatna mimoza za kameru), Berlinu (Festival jugoistočnoeuropskog filma SEE, nagrade Emiru Hadžihafizbegoviću i Uliksu Fehmiu za glumu), Prištini (nagrada publike PriFesta), Tuzli (najbolji dugometražni film) itd.

Film će igrati u nezavisnim kinima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Bjelovaru. Distribuciju filma vodi 2iFilm.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.