Preskoči na glavni sadržaj

Naša svakodnevna priča i Dobra žena na Filmskom festivalu u Sydneyju

Na Filmskom festivalu u Sydneyju, koji se održava od 8. do 19. lipnja, europska organizacija European Film Promotion pokreće novu inicijativu kojom predstavlja radove deset talentiranih europskih redateljica. Tako će australskoj publici biti prikazane dvije hrvatske manjinske koprodukcije: Naša svakodnevna priča Ines Tanović i Dobra žena Mirjane Karanović.

Naša svakodnevna priča debitantski je film scenaristice i redateljice Ines Tanović nastao u koprodukciji hrvatske produkcijske kuće Spiritus movens, koji govori o svakodnevnom životu jedne sarajevske obitelji u suvremenoj Bosni i Hercegovini. Dobra žena redateljski je prvijenac glumice Mirjane Karanović, priča o 50-godišnjakinji koja nakon trideset godina braka saznaje uznemirujuću tajnu o svojemu mužu. Hrvatski koproducent je Nukleus film.

European Film Promotion je europska organizacija za promociju europskih filmova i profesionalaca. Inicijativa 'European Cinema: 10 Women Filmmakers to Watch' nastala je u suradnji s filmskim časopisom Variety i Filmskim festivalom u Sydneyju, a osim spomenute dvije hrvatske manjinske koprodukcije donosi filmove Barbare Eder (Thank you for bombing), Frederikke Aspöck (Rosita), Nicolette Krebitz (Wild), Athine Rachel Tsangari (Chevalier), Ester Gould i Reijera Zwaana (Strike a Pose), Agnieszke Smoczynska (The Lure), Icíar Bollaín (The Olive Tree) i Sare Jordenö (Kiki).

Više informacija o festivalu saznajte na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.