Preskoči na glavni sadržaj

Nakon zagrebačke svečane premijere dokumentarac Jesam li sretna? putuje u Linz

Sinoć je u kinu Tuškanac održana svečana premijera dokumentarnog filma Jesam li sretna? (2010.) redateljice i scenaristice Vanje Sviličić. Film o sobaricama jednog zagrebačkog hotela u kojem redateljica prati njihovu radnu svakodnevicu, svoju je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem 7. ZagrebDoxu na kojem je i nagrađen Specijalnim priznanjem.

Svoju međunarodnu premijeru film će imati na Međunarodnom festivalu Crossing Europe (12. – 17. travnja 2011.) u Linzu, u Austriji, a bit će prikazan u sklopu programa Working Worlds u kojem sudjeluju dokumentarci koji tematiziraju radne ljude u današnjem vremenu globalizirane tržišne ekonomije.

U sklopu sinoćnje premijere postavljena je i izložba fotografija/portreta sudionica iz filma. Za razliku od filma gdje ih pratimo u njihovom radnom okruženju, portreti prikazuju sobarice u njihovom privatnom izdanju. Autorica fotografija je Vanja Sviličić, a i ideja je da izložba prati film na filmskim festivalima.

Jesam li sretna? nastao je u produkciji zagrebačkog MaXima filma. Kameru i montažu potpisuje Vanja Sviličić, a produkciju Damir Terešak.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Naslovne fotografije: prizori iz filma Jesam li sretna?

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.