Preskoči na glavni sadržaj

Nakon zagrebačke premijere Obrana i zaštita od četvrtka u svim kinima

Nakon niza osvojenih nagrada na nekoliko festivala, Obrana i zaštita Bobe Jelčića jučer je imala svečanu zagrebačku premijeru na kojoj su prisustvovali glumci Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić i Vinko Kraljević, redatelj Bobo Jelčić i producentica Zdenka Gold. Film u nacionalnu distribuciju kreće u četvrtak, 26. rujna.

Obrana i zaštita premijerno je prikazana u programu Forum ovogodišnjeg Berlinalea, a na Festivalu igranog filma u Puli osvojila je sedam Zlatnih Arena: Veliku Zlatnu Arenu za Film (producentica Zdenka Gold iz kuće Spiritus Movens), za režiju, scenarij (Bobo Jelčić), glavnog glumca (Bogdan Diklić), glavnu glumicu (Nada Đurevska), kameru (Erol Zubčević) i scenografiju (Mario Ivezić). Na Sarajevo Film Festivalu Obrana i zaštita osvojila je Posebnu nagradu žirija i Srce Sarajeva za najboljeg glumca (Diklić), na Motovun Film Festivalu osvojila je Nagradu Bauer za najbolji film iz regije, a nedavno je proglašen i najboljim dugometražnim igranim filmom na Tuzla Film Festivalu.


Ekipa Obrane i zaštite

Radnja Obrane i zaštite odvija se u suvremenom Mostaru, a prati jedan dan u životu sredovječnog muškarca Slavka koji bi trebao ići na pogreb svome starom prijatelju Đulagi. Ali u njegovom rodnom gradu Mostaru ova jednostavna društvena obaveza može mu prouzročiti mnoge probleme sa susjedima ili čak s mjesnim političkim moćnikom. Glavne uloge u filmu odigrali su Bogdan Diklić i Nada Đurevska, a ostale uloge tumače Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Vinko Kraljević, Sergej Trifunović i mnogi drugi.

Fotografije u visokoj rezoluciji s jučerašnje premijere potražite na ovoj poveznici.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.