Preskoči na glavni sadržaj

Nakon zagrebačke premijere novi film Antonija Nuića Mali u kinima od 14. veljače

Domaća će publika film moći pogledati na redovnom rasporedu svih Cinestar kina, a uskoro i u 20 nezavisnih kina diljem zemlje. 

Sinoć je u kinu Europa održana zagrebačka premijera filma Mali redatelja Antonija Nuića, svojevrsni nastavak jedne od priča iz kultnog omnibusa Sex, piće i krvoproliće.

U glavnim su ulogama Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš i po prvi put na filmu u ulozi Malog – Vito Dijak, a film otkriv što je sve nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru otac spreman učiniti kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom.

Ova kriminalistička drama prožeta crnim humorom na prošlogodišnjem Pulskom festivalu osvojila je Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan te Zlatnu Arenu za specijalne efekte. 

Nakon zagrebačke premijere, publiku će 14. veljače u riječkom Art-kinu Croatia pozdraviti ekipa filma, dan kasnije, 15. veljače, rezerviran je za bjelovarski Kulturni i medijski centar, a za 27. veljače zakazana je premijera uz gostovanje ekipe u Kinu Samobor. 

Domaća će publika film moći pogledati na redovnom rasporedu svih Cinestar kina od danas, 14. veljače, a uskoro i u 20 nezavisnih kina u sljedećim gradovima: Otočac, Rijeka, Dubrovnik, Varaždin, Samobor, Čakovec, Bjelovar, Sisak, Split, Slatina, Daruvar, Labin, Kutina, Krk, Pazin, Novska, Ivanec i Rab.

Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po filmovima Sve džaba (2006.), Kenjac (2009.) i Život je truba (2015.) koji su prikazivani i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima. 

Mali je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a hrvatski distributer je 2i Film. 

Naslovne fotografije: zagrebačka premijera filma Mali

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.