Preskoči na glavni sadržaj

Nakon uspjeha u Haifi, Grand Prix Arminu u Bruxellesu

Film Ognjena Sviličića Armin je na upravo završenom 10. Festivalu mediteranskog filma koji je od 28. studenog do 5. prosinca održan u Bruxellesu nagrađen nagradom Grand Prix u oštroj konkurenciji 9 istaknutih filmova iz mediteranskih zemalja među kojima su bili i na ovogodišnjem canneskom festivalu nagrađeni Snijeg Aide Begić i izraelski film My Father, My Lord dobitnik Grand Prix-a na Tribeca Film Festivalu 2007. godine.

Festival mediteranskog filma u Bruxellesu održava se svake dvije godine, a zanimljivo je napomenuti da je na 9. izdanju ovog festivala 2006. godine također pobijedio jedan hrvatski film: Ta divna splitska noć Arsena Antona Ostojića.

Trijumf Armina u Bruxellesu uslijedio je nedugo nakon nagrade na festivalu u izraelskom gradu Haifi. Armin je u protekle dvije godine gostovao na tridesetak međunarodnih filmskih festivala na kojima je osvojio petnaestak nagrada, od kojih čak pet nagrada za Najbolji film.

Svečanoj dodjeli nagrada održanoj u Bruxellesu nazočio je osobno redateljj i scenarist filma Ognjen Sviličić.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.