Preskoči na glavni sadržaj

Nakon turneje po Hrvatskoj, Motovun Film Festival stiže u zagrebačku Laubu

Motovun Film Festival stiže 27. kolovoza na svoju završnu postaju, u zagrebačku Kuću za ljude i umjetnost – Laubu. Svi koji dosad nisu imali prilike gledati filmove na čak 38 projekcija diljem zemlje, moći će u Laubi, do 6. rujna, pogledati sve naslove iz ovogodišnje konkurencije. U 11 dana bit će prikazano 14 dugometražnih filmova, uz niz popratnih događanja.

U raznolikost ovogodišnjeg programa Motovun Film Festivala mogli su se dosad uvjeriti gledatelji u 17 gradova i mjesta. Nakon prve i jedine projekcije u Motovunu, turneja je nastavljena u još devet mjesta u Istri. Filmska čarolija izgledala je još privlačnije na slikovitim lokacijama poput kaštela u Svetvinčentu, Trga Tomaso Bembo u Balama ili pozornice Pod ladonjom u Tinjanu.

Na svoje su došli i ljubitelji filma u Dalmaciji. Čak tjedan dana trajala je filmska svetkovina u ljetnom kinu u Dubrovniku, dok su Splićani uživali u tri projekcije u Ljetnom kinu Bačvicama. Posebno je emotivna bila projekcija filma Tereza37 snimljenog upravo u Splitu iz kojeg dolazi i protagonistica i scenaristica tog ostvarenja, Lana Barić. Dobar je odaziv bio i na projekcijama u Šibeniku, Rijeci, Kostreni, Karlovcu te na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac gdje je održana svojevrsna pretpremijera događanju u Laubi.

Program u Laubi imat će pravi festivalski pečat. Pojedine filmove predstavit će njihovi autori, gosti festivala, a ovdje će biti dodijeljene i nagrade. O onima u glavnom programu odlučit će žiri u sastavu: Lana Barić, Nina Violić i Goran Bogdan. Dijelu projekcija dugometražnih filmova prethodit će i nekoliko kratkometražnih, a svih 26 kratkih filmova iz programa bit će prikazano na posebnoj pozornici u dvorištu Laube. Najbolji europski film iz motovunske konkurencije kratkih i ove će godine kandidirati za nominaciju Europske filmske nagrade.

Kampus Motovun također će se održati u Laubi. Do nedjelje, 23. kolovoza prijaviti se mogu studenti filmskih škola iz Hrvatske i regije, studenti škola koje imaju filmske kolegije, mladi filmski teoretičari i kritičari te filmski amateri. Inače, filmski program bit će popraćen koncertima, kvizovima, vinskim uvertirama i inim zbivanjima. Ekipa Motovun Film Festivala donosi na ovaj način u Zagreb dašak motovunske atmosfere i sadržaja poštujući sve potrebne mjere opreza.

Ulaznice za 'Motovun u Laubi' su već u pretprodaji putem interneta, i to na ovoj poveznici. Ostale detalje o programu pronađite na službenoj stranici Motovun Film Festivala.  

Osim toga, Motovunske premijere i festival filmova za mlade Buzz@teen održavaju se u Buzetu od 20. do 23. kolovoza, a već 22. kolovoza jedna projekcija stiže i u Mrkopalj. U narednim danima filmska karavana zaplovit će i prema otocima. Motovun Film Festival počastit će Bol, Supetar, Hvar, Komižu i Jelsu hitom dosadašnjih projekcija, filmom Tereza37.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.