Preskoči na glavni sadržaj

Najromantičniji film svih vremena otvara novu sezonu Kino mreže

U nedjelju 6. rujna projekcijom svevremenskog klasika, filma Cherbourški kišobrani redatelja Jacquesa Demyja u nezavisnim kinima diljem Hrvatske počinje mjesec francuskih filmova u kinima nazvan Rendez-vous au cinéma. Program će se odvijati tijekom rujna i prikazati ukupno šest francuskih filmskih poslastica.

Šesnaest nezavisnih kina u nedjelju 6. rujna bit će ujedinjeni u romantici projekcijom jednog od najboljih filmova francuske kinematografije svih vremena. Cherbourški kišobrani prate 17-godišnju Geneviève (Catherine Deneuve) koja živi s majkom, vlasnicom trgovine kišobranima. Zaljubljena je u auto-mehaničara Guya koji odlazi u vojsku ostavivši je u drugom stanju. Iako i dalje zaljubljena u Guya, Geneviève se udaje za bogatog draguljara zbog djeteta.

Osim projekcije Cherbourških kišobrana, nezavisna kina pripremit će i dodatnu atrakciju za posjetitelje te predvorja i terase kinodvorana ukrasiti velikim i raznobojnim kišobranima, pravim mamcima za prekrasne fotografije i romantični ugođaj. Projekcije će se u nedjelju održati u kinima u Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Koprivnici, Novskoj, Osijeku, Puli, Prelogu, Splitu,  Sinju, Slatini, Samoboru, Velikoj Gorici, Varaždinu i zagrebačkim kinima Metropolis i Europa (koje će za svoje posjetitelje pripremiti veliku glazbeno-vizualnu poslasticu s početkom u 18:45 sati).

Čitav program mjeseca francuskog filma odvijat će se u dvadeset kinodvorana diljem Hrvatske, a publika će vidjeti naslove Jules i Jim Françoisa Truffauta, Francuski ministar Bertranda Taverniera, Lijepi dani Marion Vernoux, Vikendi Anne Villaceque te dugometražni animirani film za najmlađe Moja je mama u Americi, upoznala je Buffalo Billa redatelja Marca Boréala.

Mjesec francuskih filmova 'Rendez-vous au cinéma' organiziraju manifestacija Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar. U programu sudjeluju Kino Metropolis - MSU, Kino Europa, Art kino Croatia - Rijeka, Kino Moslavina - Kutina, Kino Velika Gorica, Kino Galerija - Varaždin, Kino Valli - Pula, POU Novska, Kino Pobjeda - Metković, Kinematografi Osijek, Ekran Split, Kinoteka Zlatna vrata Split, Dom kulure Grada Preloga, Centar za kulturu Čakovec, Gradsko kino Sinj, POU Daruvar, POU Slatina, POU Samobor, Kino Velebit - Koprivnica i Kinematografi Dubrovnik, a više detalja o projekcijama i cijenama ulaznica potražite na njihovim internetskim ili Facebook stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.