Preskoči na glavni sadržaj

Najbolje od hrvatske animacije na Tajvanu

Na Međunarodnom festivalu animacije Kuandu na Tajvanu, koji se održava od 31. listopada do 8. studenog, bit će prikazan poseban program posvećen najboljim hrvatskim animiranim filmovima, praćen predavanjem o povijesti animacije u Hrvatskoj. Također, u panoramskom programu KDIAF Choice bit će prikazan slovensko-hrvatski animirani film Koyaa “Cvijet” Kolje Sakside.

U posebnom programu festivala bit će prikazani neki od najuspješnijih hrvatskih animiranih filmova: Surogat Dušana Vukotića, Don Kihot Vlade Kristla, Baltazar: Hanibalove Alpe Zlatka Grgića, Borisa Kolara i Ante Zaninovića, Tup tup Nedjeljka Dragića, Satimanija Zdenka Gašparovića, Škola hodanja Borivoja Dovnikovića, Riblje oko Joška Marušića, Kolač Daniela Šuljića i Levijatan Simona Bogojevića Naratha.

Selekciju filmova potpisuju programatorica festivala Chi-Sui Wang te animator i umjetnički ravnatelj Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb Daniel Šuljić, koji će u sklopu festivala održati i dva predavanja – jedno o povijesti animacije u Hrvatskoj, a drugo o zvuku u animiranim filmovima.

U panoramskom programu KDIAF Choice bit će prikazan slovensko-hrvatski animirani film Koyaa “Cvijet” Kolje Sakside. Koyaa jednog jutra na stjenovitom grebenu gdje živi sadi cvijet, koji nekim čudom izrasta u biljku mesožderku. Film je nastao u produkciji slovenske kuće Zvviks i hrvatskog Bold Studia, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Međunarodni festival animacije Kuandu osnovan je 2011. godine i jedan je od najvažnijih festivala animacije na Tajvanu. Uz veliku selekciju filmova, ima i bogati program predavanja i radionica.

Naslovna fotografija: Surogat: Koyaa “Cvijet” 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.